Sociology of Richness

Research Center

Povestea lui Valentin Biţoiu

Posted by cercetator on July 14, 2011


de Horaţiu Maier

 

Avere: 22 milioane de euro

Vârstă: 54 de ani

Reşedinţă: Bucureşti

Domeniu: Construcţii          

 

Despre Valentin Biţoiu, omul de afaceri de al cărui nume este legată vânzarea parcului de birouri S‑Park din Capitală către fondul de investiţii Immoeast informaţiile transpar cu greutate în presă.

S-Park este format din patru corpuri de cladire cu o suprafata inchiriabila de 30.800 de metri patrati, constructia centrului de afaceri fiind inceputa alaturi de divizia imobiliara a grupului financiar olandez ING, care ulterior a devenit consultant al proiectului.
Parcul de afaceri are un grad de ocupare de peste 50%, companiile responsabile de inchirierea spatiilor din S-Park fiind Eurisko si DTZ Echinox. Finalizarea proiectului este programata pentru semestrul doi al acestui an.
Principalul chirias al S-Park este ING, care a inchiriat 9.400 de metri patrati. Totodata, pe lista chiriasilor S-Park se mai regasesc operatorul de telefonie mobila Zapp (2.400 mp) si firma de avocatura CMS Cameron McKenna (2.100 mp). La sfarsitul anului trecut, Eurisko a anuntat doi noi chiriasi, si anume, compania specializata in furnizarea de solutii software Wizrom (2.000 mp) si liderul pietei locale de bere, Brau Union (1.800 mp).

El este cunoscut în primul rând datorită firmei de construcţii pe care o deţine de 17 ani, ACMS.

Societatea este una dintre cele mai importante din Capitală pe segmentul construcţiei de clădiri de birouri şi proiecte rezidenţiale. ACMS, principala companie din cele zece ale lui Valentin Biţoiu, a raportat anul trecut afaceri care depăşesc uşor 13 milioane de euro şi a avut un profit brut de 0,84 milioane de euro. În 2008, ACMS a avut o cifră de afaceri de peste 51 milioane de euro şi un profit brut de 4,2 milioane de euro. Firma avea la sfârşitul anului trecut 166 de angajaţi, cu 190 mai puţini decât în 2008.

Compania a fost înființată în anul 1993 și este specializată în antreprenoriat general în domeniul construcțiilor. Acționarul majoritar al companiei este Valentin Bitoiu, care deține circa 50% din acțiuni, în timp ce Emil Tănăsoiu și Daniel Adrian Tanasoiu dețin participații egale de câte 24,96%.

Însă, businessurile lui Valentin Biţoiu nu se rezumă la lucrări de construcţie. Omul de afaceri are în portofoliu o serie de terenuri în apropierea Bucureştiului, în localităţi precum Străuleşti. Prin intermediul firmei Bio Ferma Vlăsiei, afaceristul intenţionează să construiască în comuna Snagov un han. Aici, el deţine circa 400 de hectare de teren.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: