Sociology of Richness

Research Center

Povestea familiei Istrate

Posted by cercetator on July 14, 2011


de Horaţiu Maier

Avere: 55 milioane de euro
Reşedinţă: Galaţi
Domenii: construcţii, turism, imobiliare

După mulţi ani de muncă, în care a pus pe picioare holdingul Vega, Corneliu Istrate a ajuns la concluzia că a venit vremea să se retragă, sau mai bine zis să lase pe mâna celor doi copii ai săi afacerea. Asta nu înseamnă că nu-l mai interesează ce se întâmplă cu firmele, ci pur şi simplu vrea să aibă mai mult timp pentru el. Să se odihnească, cum îi place să spună. O să-i ajute în continuare.

În plus, are încredere în cei doi copii, Ionuţ şi Anca. Fata se va ocupa de partea hotelieră, iar băiatul de restul afacerilor. Vega Holding deţine mai multe societăţi de construcţii civile şi industriale, printre care Vega ’93 şi Viva Construct, dar are şi afaceri în domeniul hotelier. Cea mai mare parte a businessului o reprezintă partea de construcţii civile şi de infrastructură. Firma a avut mai multe contracte cu statul. Familia Istrate mai deţine două ansambluri rezidenţiale în Galaţi, din care unul nu este finalizat.

Corneliu Istrate este un nene care are atît de mulţi bani, încît i-ar trebui încă două-trei vieţi ca să-i poată număra. Istrate este patronul grupului de firme Vega ’93 Galaţi, care haleşte mulţi bani publici asfaltînd drumuri din Galaţi şi pînă-n Vrancea, care se ocupă cu distribuţia de instalaţii sanitare, başca are un club de fiţe în Galaţi, situat în Bariera Traian. Acest club este administrat de Ionuţ Istrate, recte fiul miliardarului. Ionuţ este un arogant de treabă, un figurant de bun simţ, care pare să nu aibă, însă, noroc în dragoste. Surse din CIA, confirmate de agenţi Mossad, susţin că Ionuţ Istrate a intentat acţiune de divorţ, după ceşi-a surprins soţia jucîndu-se de-a mama şi de-a tata taman cu instructorul de fitness al clubului de fiţe pe care el îl patronează. Nu-i un secret pentru nimeni că Ionuţ Istrate e gras, că urăşte să facă abdomene sau că îşi poartă burta peste curea. Chiar şi aşa, nu o înţeleg pe deşteapta de nevastă-sa, care, pentru o simplă tăvăleală, a dat cu flit la multe jdemilioane de euro. Dar, probabil că şi contractul prenupţial prescris de tata socru Corneliu a împins-o către ştiuletele antrenorului de fitness, antrenor plătit taman de Ionuţ Istrate.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: