Sociology of Richness

Research Center

Povestea lui Ovidiu Tender

Posted by cercetator on July 12, 2011


Politica salvează omul…….

de Gabriela Petre

Avere: 300 milioane de euro
Vârsta: 54 de ani
Reşedinţa: Bucureşti
Domenii: energie, petrol şi gaze, construcţii, farma, turism

Ovidiu Tender este un om de afaceri din România care crede „ că Africa e China de mâine”.  Controlează Grupul Energetic Tender, care desfăşoară activităţi în domenii precum: energetic, servicii în industria petrolului şi gazelor, prospecţiuni geologice, infrastructură rutieră, imobiliare, agricultură, turism şi aviaţie. Deţine o linie aeriană prin intermediul companiei Jetran Air. Firmele lui Tender mai lucrează şi în Orientul Mijlociu. Compania Prospecţiuni are afaceri în Iran. În Serbia, Tender a achiziţionat o firmă de producţie de medicamente, o companie de telecomunicaţii şi o staţiune balneoclimaterică. Deţine şi hotelul International din Timişoara, prin intermediul companiei Intercenter Service.

În anul 2003, Tender a fost cercetat de procurori olandezi, în urma suspiciunilor că ar fi primit aproximativ 200 de milioane de dolari din partea lui Willem Matser, consilier special pentru Europa Centrală şi de Est al secretarului general al NATO. Olandezul Willem Matser a fost arestat, în februarie 2003, sub acuzaţia de a fi implicat într-o amplă operaţiune de spălare de bani. Banii, provenind din banca Santander din Bogota, Columbia, ar fi urmat să intre în conturile firmei Tender SA din Timişoara. La audieri, Matser ar fi recunoscut că sarcina lui în operaţiune era să falsifice documente pentru a ascunde sursa reală a banilor, o ţară cunoscută ca fiind implicată în producerea şi traficul de droguri. Trebuia să pară că banii provin din afaceri legale cu petrol şi mine din America de Sud ale firmei Tender. Matser a fost audiat, la 7 februarie 2003, şi a recunoscut în mare măsură faptele. Acesta a susţinut că nu a ştiut că este vorba despre spălare de bani, ci de participarea la un proiect de investiţii.

De asemenea, presa a speculat că Ovidiu Tender este un apropiat al mai multor generali ai Securităţii din vremea când Serviciul de Informaţii Române era condus de Virgil Măgureanu. În decembrie 2010 presa a dezvăluit că Ovidiu Tender a fost un informator al Securităţii, având numele conspirativ „Dan Dumitrescu“.

Pana unde poate merge politica ?

Deşi controversatul om de afaceri Ovidiu Tendar a avut  în mod vizibil numeroase probleme cu legea se pare că a avut suţinere:

„Pesedistul” Victor Ponta este unul dintre “aşii din mânecă” ai lui Ovidiu Tender. Aşa a declarat controversatul afacerist jurnaliştilor, la recursul Parchetului faţă de ultima decizie”

“Deputatul PSD Victor Ponta a schimbat, ieri, Parlamentul cu Tribunalul Bucureşti. Liderul pesedist a venit, în calitate de avocat, să pledeze cauza controversatului om de afaceri Ovidiu Tender, acuzat de procurorii DIICOT de prejudicierea statului roman”. “Mi s-a părut ciudat că un om nu poate fi apărat”, a declarat parlamentarul la ieşirea din instanţă.

Surse:

ro.wikipedia.org/wiki/Ovidiu_Tender

http://www.churry-burry.ro

http://www.acasa.ro/ovidiu-tender

http://www.money.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: