Sociology of Richness

Research Center

Povestea lui Gheorghe Badea şi familia

Posted by cercetator on July 12, 2011


de Georgiana Gherman
Vârstă: 64 de ani

Reşedinţă: Argeş

Domenii: Industria auto, turism, construcţii, piaţa de capital, leasing

Căderea înregistrată de piaţa auto, pe fondul reducerii vânzărilor din cauza crizei, a avut repercusiuni şi asupra afacerilor producătorilor de subansamble. Aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Gheorghe Badea, care deţine împreună cu fiii săi Cătălin şi Silviu, pachete importante la Grupul Industrial Componente din Piteşti. Producţia merge în principal pe piaţa internă, dar şi la export. Anul trecut, cifra de afaceri a Subansamble Auto, producător de piese şi accesorii pentru autovehicule, s-a redus de la 10,3 milioane de euro, în 2008 la 6,9 milioane de euro. S-au mărit, în schimb, afacerile Gic Nosag Metal (fabricarea de produse metalice), de la 17,1 milioane de euro în 2008 la 19,2 milioane de euro în 2009, semn că sunt şi sectoare care merg în ciuda contextului economic defavorabil. Pe lista parteneriatelor realizate de firma din Piteşti se numără cele cu Lear Corporation, Johnson Controls şi Dow Chemical din America, dar şi cu Faurecia, Valeo şi Treves din Franţa sau cu Yazaki, Sumitomo – Japonia. Din cauza crizei, compania a fost nevoită să renunţe la o parte din angajaţi, având de suferit şi parteneriatele cu firmele străine.

Badea mai are acţiuni şi la mai multe hoteluri printre care se numără Star Piteşti, Posada Curtea de Argeş sau Cumpăna – Lacul Vidraru. De asemenea, mai are participaţii şi la Parcul Industrial Piteşti.

Gheorghe Badea este pasionat de pictură, nu este însă un colecţionar profesionist. De asemenea, îi place sportul. Are şi de ce, pentru că pe vremuri a fost baschetbalist. Acum joacă însă tenis de câmp, dar îi place şi să schieze, lucru pe care speră să-l poată face cât mai mult timp.[1]

 

Managerul Grupului Industrial Componente, Gheorghe Badea, a declarat ca o crestere a pretului gazelor ar atarna foarte greu asupra activitatii firmelor. De asemenea, Gheorghe Badea nu isi poate ascunde nemultumirea fata de slabiciunea celor din Guvern.

Daca acceptam orice, ajungem ca firmele sa aiba mari probleme si la sclavia populatiei. Avem de-a face cu o impotenta a autoritatilor care nu inteleg de ce accepta ca FMI sa le bage mereu pumnul pe gat!

Orice stat isi pastreaza anumite sectoare de activitate strategice, niste parghii cu care sa intervina, numai noi nu. Nu trebuie sa ramanem la cheremul celor din strainatate! Atrag aici atentia si asupra intentiei de privatizare a CEC, numai aceasta banca nu incapuse pe mana capitalului strain!”, ne-a declarat Gheorghe Badea.[2]

Este membrul fondator al Asociaţiei Inginerilor de Instalaţii din România – organizatie profesionala, autonoma, fara scop patrimonial, neguvernamentala, cu personalitate juridica, desfasurându-si activitatea în conformitate cu legile tarii in domeniul instalatiilor pentru constructii pe o perioada nelimitata.

 

Imaginea lui Gheorghe Badea este afectată de articole din media ce fac referire la presupuse tranzacții imobiliare realizate în mod fraudulos.[3]

Din păcate, mass-media nu a fost generoasă relativ la informații despre familia acestuia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: