Sociology of Richness

Research Center

Povestea lui Claudiu Silaghi

Posted by cercetator on July 12, 2011


Un sfârşit urât…

de Gabriela Petre

Avere: 38-40 milioane de euro

Vârsta: 54 de ani

Reşedinţa: Cluj

Domenii: Bancar, imobiliare, piaţa de capital

Omul de afaceri Claudiu Silaghi, a fost  membru fondator al Băncii Transilvania (BT) şi fost vicepresiedinte al Consiliului de Administraţie al acestei bănci a murit în dată de 22 martie 2011, la VienaEl se afla internat la clinica AKH, după ce în 31 decembrie 2010 suferise un accident cerebral. Claudiu Eugen Silaghi s-a născut în anul 1956 la Satu-Mare, iar în anul 1980 a absolvit Universitatea de Petrol-Gaze din Petroşani.

În perioada 1987-1988 a urmat cursuri de Economic Leadership şi Management.

Cariera bancară a lui Silaghi a debutat în 1994 când a devenit membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, iar în 1995 a devenit membru al Consiliului de Administraţie al companiei de asigurări SAR Transilvania SA. Apropiaţii săi spun că starea sa de sănătate ar fi fost afectată şi de presiunile la care l-au supus procurorii DIICOT, în cadrul anchetei care îl viza. În 2010 procurorii DIICOT au derulat o anchetă privind o posibilă manipulare a pieţei de capital în cazul unor tranzacţii cu acţiuni BT.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) i-a amendat, la mijlocul lui 2010, pe Claudiu Eugen Silaghi şi pe soacra acestuia, Doina Marioara Cojocaru, cu câte 2.500 lei pentru că nu au anunţat CNVM şi BT despre tranzacţiile cu acţiunile instituţiei de credit, deşi erau obligaţi să facă aceste raportări. Silaghi este unul dintre cei mai bogaţi clujeni, cu o avere estimată la 40 mil. euro, conform topului realizat de revista Capital. El a fost  membru al clubului Rotary Parc, care reuneşte cei mai puternici oameni de afaceri din Cluj si care au intervenit in momentul in care acesta avea probleme. Omul de afaceri clujean a suferit o cădere nervoasă, iar mai apoi atacul cerebral, conform apropiaţilor săi şi din cauza anchetei care îl viza în legătură cu o acţiune de manipulare a pieţei de capital.

Surse:

http://www.romaniainternational.com

http://www.zf.ro/

http://www.ziuadecj.ro/eveniment/fostul-vicepresedinte-al-bancii-transilvania-claudiu-silaghi-a-incetat-din-viata–63227.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: