Sociology of Richness

Research Center

Povestea lui Alin Alexandru Popa

Posted by cercetator on July 12, 2011


de Marinel Marcu

ALIN ALEXANDRU POPA ( 40 ani)

Avere estimată: 125 mil. euro

Reşedinţa: Hunedoara

Domenii: Transport mărfuri

Absolvent al Liceului Economic din Petroşani, Alin Popa şi-a început cariera de comerciant ca ospătar în Brad. Dovedind fler şi spirit de afacerist acesta a reuşit imediat după 1989 să pună pe picioare o firmă bazându-se pe camioane de mâna a doua aduse din Germania. În scurt timp a reuşit să dezvolte atât de bine afacerea încât a investit în maşini noi şi a creat o firmă Edy Group, botezată după numele fiului său.  Este unul dintre principalii jucători de pe piaţa de transporturi rutiere din România. Acesta a intrat în afaceri la începutul anilor 1990 având doar câteva camioane cumpărate la mâna a doua, cu care efectua transport intern pentru o companie de băuturi răcoritoare. Un moment important în istoria grupului este anul 2005, care a reprezentat un adevărat „boom“ pentru afacerile Edy, afirmă Popă. Practic, a fost dublată flota companiei până la 530 de camioane. În următorul an au fost înfiinţate noi companii: Edy Logistics, Edy Distribution şi Edy Înveşt. A urmat apoi deschiderea a două centre logistice şi două service-uri pentru camioane. Astăzi, Edy Group deţine peste 1.200 de TIR-uri, cu care se efectuează transport intern şi internaţional, pentru diferite companii. Pe lista clienţilor se număra companii renumite precum Coca-Cola, Volvo, Draxlmaier sau Ursus.  Alin Popa se află în plină ascensiune, reuşind să se ridice de pe locul 391, pe care îl ocupa în 2009, pe poziţia 55 în anul 2010.

Alin Alexandru Popa spune că, în general, îşi planifica afacerile pe termen lung. “Dacă fac o afacere, o planific în perspectiva pe cel puţin cinci ani”.

Alin Popa este un om de afaceri care a reuşit să-şi clădească averea pe curajul de a înveşti  imediat după revoluţia din 1989 într-un domeniu care s-a dovedit a fi de perspectivă (transporturi), şi pas cu pas a ajuns de la o afacere cu câteva camioane la peste 1200 în prezent, reuşind să se menţină în top chiar şi în această perioadă de criză economică.

Surse:

  1. http://www.forbes.ro/Alin-popa_0_494.html
  2. http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cei-mai-bogati-tineri-romani-din-lumea-afacerilor-17158.html
  3. http://www.businessmagazin.ro/cover-story/povestea-celui-mai-mare-transportator-roman-4986114/?p=2
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: