Sociology of Richness

Research Center

Povestea lui Ali Madadi

Posted by cercetator on July 12, 2011


de Georgiana Gherman

Avere: 32 milioane de euro

Vârsta: 48 de ani

Reşedinţa: Bucureşti

Domenii: Comerţ cu autovehicule, producţie

Proprietar al grupului de firme „Rădăcini“, omul de afaceri român de origine iraniană Ali Madadi a încercat să lupte şi să înfrunte criza economică şi scăderea sectorului de piaţă pe care activează businessul său. Cifra de afaceri a diviziilor auto ale grupului a înregistrat anul trecut un declin de aproape 30%, de la 93,5 milioane de euro la 65 milioane de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Profitul companiei a scăzut, totodată, cu 53%, la aproape patru milioane de euro. În ceea ce priveşte vânzările, grupul condus de Madadi a comercializat peste 4.000 de maşini în 2009, faţă de 6.500 în 2008, în condiţiile în care, anul trecut, vânzările de autoturisme noi pe piaţa locală s-au diminuat cu 55%, la aproximativ 130.000 de unităţi, în total. Directorul general al Rădăcini Motors, Nicolae Sorescu, susţine că în 2009 compania nu a recurs la concedieri masive.[1]

Grupul Radacini va extinde lantul de centre de livrare de pizza al francizei americane Domino’s Pizza în marile orase din România începând cu anul viitor, în prezent activând doar în Bucuresti, a declarat pentru Mediafax directorul de vânzari al companiei, Nicusor Sorescu.

Radacini opereaza franciza Domino’s Pizza din vara anului trecut si are patru astfel de centre în Bucuresti.

“Începând cu anul viitor vom dezvolta reteaua de centre de livrari în principalele orase ale tarii. De asemenea, în acest an vom extinde numarul de puncte de livrari în Bucuresti”, a adaugat Sorescu.

Domino’s Pizza a fost fondata în Statele Unite în anul 1960, iar în prezent opereaza în 67 de tari cu 9.000 francizati sau magazine proprii.

Grupul Radacini este detinut de omul de afaceri de origine iraniana Ali Madadi. Compania detine retele de dealeri pentru marcile Opel, Chevrolet, Mazda, Suzuki si Citroen, iar în vara acestui an a cumparat licenta petru franciza Domino’s Pizza.[2]

 

Nu am putut identifica în sursele deschise de informare date referitoare la personalitatea, caracterul lui Ali Madadi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: