Sociology of Richness

Research Center

Povestea fraților Negoiță

Posted by cercetator on July 12, 2011


FRAŢII NEGOIŢĂ (IONUŢ ŞI ROBERT SORIN)

de Alexandra Tuncă

 Top 300 / 2010 – locul 22;

Averea estimată: 250-270 miloane euro

Vârstă:  Ionuţ – 37 de ani; Robert – 39 de ani

Reşedinţă: Bucureşti

Domeniu: imobiliare, hoteluri şi agreement, mass-media

Robert Sorin Negoiţă este născut în 29 martie 1972, Ploieşti. Este un politician şi un om de afaceri român de profesie jurist, ca absolvent al Facultăţii de Drept. Este divorţat şi are 2 copii.

În 2003, Robert Negoiţă a intrat în viaţa politică, optând pentru înscrierea în PSD. În prezent, este vicepreşedinte al Tineretului Social Democrat, preşedinte al Ligii Tinerilor Întreprinzători Social Democraţi (ales în mod oficial începând cu 1 ianuarie 2007) şi alături de fratele său, Ionuţ Negoiţă, preşedintele şi proprietarul unuia dintre cele mai active grupuri de firme din domeniul imobiliar, Pro Confort Group.

După doi ani petrecuţi în Franţa, Robert Negoiţă şi fratele său investesc primii bani într-un depozit de camioane. Între anii 1996 şi 1998, Robert Negoiţă a deţinut funcţia de manager la Euroline. În aceşti doi ani, alături de fratele său, a studiat în paralel mai multe oportunităţi de afaceri luând în cele din urmă decizia să se axeze pe zona produselor de pardoseală: mochetă, linoleum, covoare. La sfârşitul anului 1998 este înfiinţătă firma Pro Confort. Treptat, activitatea firmei Pro Confort s-a extins din zona produselor de pardoseală şi către cea a producției de geam termopan, uşi interioare şi exterioare, mobilier sau construcţii civile. În 2002 are loc trecerea la domeniul hotelier. Sub conducerea “Pro Hotels“ proprietar şi administrator al hotelurilor Rin şi Confort, a fost demarat primul hotel Confort din Otopeni, inaugurat pe 25 august 2003, a cărui investiţie a ajuns la aproximativ trei milioane euro. În septembrie 2004, al doilea hotel Confort, de 3 stele, a fost deschis în centrul Bucureştiului. Al treilea hotel este RIN Hotel, de patru stele, situat lângă aeroportul „Henri Coandă”.

Pe lângă afacerile pe care le derulează în domeniul imobiliar şi hoteluri şi mass-media, Robert Negoiţă are şi o pasiune mai puţin obişnuită şi anume zborul în cosmos. Ar vrea să investească în cercetarea spaţiului cosmic. Astfel, el declara în anul 2008 că “Eu sunt convins că multe dintre răspunsurile întrebărilor noastre se află în spaţiu, iar eu vreau să investesc în acest domeniu pentru că vreau să zbor, să merg până acolo”. Acest proiect trebuia să aibă loc în anul 2009 dar probabil, având în vedere criza economică mondială, acesta nu s-a materializat.

De asemenea, omul de afaceri este pasionat şi de fotbal, fiind acţionar al cluburilor sportive Dinamo Bucureşti şi Poli Iaşi.

Ionuţ Negoiţă este născut în 29 ianuarie 1974, fiind fratele mai mic al omului de afaceri, Robert Negoiţă. Este şi el om de afaceri şi un apropiat al Partidului Social Democrat (PSD) şi unul dintre cei mai generoşi donatori pentru campanile electorale ale PSD. Este divorţat şi are 2 copii: Ingrid si Harry.

Ionuţ Negoiţă este co-proprietar al Pro Confort şi Pro Hotels, care deţine Hotelul Rin Grand, tabloidul Ring, alte două hoteluri în capitală si un proiect imobiliar-hotelier într-o staţiune montană.

În timp ce Robert Negoiţă s-a implicat în politică, devenind deputat al partidului socialist, Ionuţ Negoiţă a devenit principalul administrator al afacerilor comune.

Problemele apărute în urma crizei economice a făcut ca Hotelul Rin Grand din Capitala, cel care trebuia să fie cel mai mare din Europa şi inaugurat în anul 2009, să fie supus unor transformări radicale.Astfel, datorită gradului mic de ocupare înregistrat, Ionuţ Negoiţă a decis să renunţe la jumătate din capacitatea de cazare şi să o transforme în apartamente pe care să le plaseze pe piaţa imobiliară.

Ca şi fratele său, Ionuţ Negoiţă are ca pasiune fotbalul, pasiune pe care o consideră costisitoare: “Aici doar investesc şi nu se întoarce nimic, cel puţin la nivelul ăsta, dar este o plăcere a mea. De doi ani sunt sponsor la Dinamo şi în octombrie 2009 am cumpărat o echipă din divizia a patra, Viscofil, care acum a promovat în divizia a treia şi pe care vreau să o dezvolt. Am luat-o gratis şi am investit în ea câteva zeci de mii de euro, până în 100.000 euro, dar pe măsură ce creştem, cresc şi sumele investite.”

Aunci când au timp liber, fraţii Negoiţă se confruntă în partide de fotbal, tenis şi biliard.

Ionuţ Negoiţă, care se ocupă de toate afacerile comune celor doi fraţi, declara în anul 2010 că deoarece actvitatea lor se desfăşoară într-unul dintre cele mai afectate sectoare ale economiei în urma crizei economice, scăderea pieţei a avut un impact puternic şi asupra vieţii personale: “Am tras nişte concluzii. Fiind prins de peste zece ani în afaceri la cast nivel, mi-am dat seama că trebuie să îmi fact imp şi pentru mine, că averile le poţi face greu şi le poţi pierde repede. Plec mai des în plimbări, îmi fac timp şi pentru hobby-uri”.

Încă din anul 2009, statul a pus sechestru pe 58 de locuinţe ale fraţilor Negoiţă după ce a stabilit că cei doi nu au plătit datorii de 28 de milioane de euro la bugetul de stat reprezentând TVA-ul pentru tranzacţiile imobiliare din 2006-2008, „Nu este în regulă să valorifici un bun sechestrat, atâta timp cât speţa nu e finalizată, se judecă. E o chestiune foarte discutabilă, retroactivă, interpretabilă, foarte neclară şi chiar abuzivă. Un sechestru asigurator era suficient.”, a declarat Ionuţ Negoiţă, preşedinte Rin Group.

Scandalul sexual în care au fost implicaţi fraţii Negoiţă, în luna octombrie 2010, a făcut ca membrii de marcă ai Partidului Social Democrat, ca Victor Ponta (Preşedintele partidului) şi Adrian Năstase să declare că acesta este nevinovat şi că totul este: “Este o porcărie şi o diversiune”, a declarat Ponta, pentru MEDIAFAX, fără a face mai multe comentarii.

Potrivit unui dosar aflat la DIICOT, deputatul PSD Robert Negoiţă şi fratele lui Ionuţ Negoiţă ar fi fost clienţii unei reţele de prostituate de lux, având drept paravan două agenţii de recrutare pentru fotomodele.

Nici Ionuţ Negoiţă nu a scăpat de presă, în anul 2010 fiind protagonistul unui divorţ tumultos şi cu multe declaraţii în presă, atât din partea lui cât şi din partea fostei soţii.

Cunoscuţi ca mari admiratori ai sexului frumos şi implicaţi în tot felul de situaţii scandaloase, mediatizate din plin de către presă, fraţii Negoiţă rămân totuşi unii dintre cei mai înstăriţi oameni de afaceri din România care au reuşit prin muncă, ambiţie, intuiţie, probabil că şi prin relaţiile avute, să strângă o avere considerabilă.

 

Reviste

300 Cei mai bogaţi români, Revista Capital 2010

Pagini web

1. http://ro.wikipedia.org/wiki/Robert_Sorin_Negoiță

2. http://oameni.romportal.ro/766/ionut-negoita-biografie/

3. www.dailybusiness.ro

4.http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/fratii-negoita–fiscul-a-vandut-abuziv-apartamentele-sechestrate-de-la-noi-16751.html

5.http://www.realitatea.net/ponta-despre-scandalul-negoita-o-porcarie-si-o-diversiune_770562.html+negoita+scandal&cd=5&hl=ro&ct=clnk&gl=ro&source=www.google.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: