Sociology of Richness

Research Center

Povestea familiei Popoviciu

Posted by cercetator on July 12, 2011


Un ginere destept…..

de Gabriela Petre

Nu apare în „Top 300 Capital“, nu are poza în paginile ziarelor de afaceri, nu dă interviuri, nu apare în emisiuni TV. Cu toate acestea, deţine o suprafaţa importantă  din Bucureşti.

Numele lui este Gabriel Popoviciu, dar se recomandă „Puiu“, magnatul care şi-a şters urma din topurile milionarilor României întocmite de presă. Băneasa Investment, Howard Johnson, Casa Doina, Alltrom, IKEA, Comaliment, Pizza Hut, KFC – sunt firme care aparent nu au nicio legătură, dar se leagă într-un fel sau altul de Popoviciu.

Revoluţia din 1989 l-a prins,  la vârsta de 30 de ani abia împliniţi, angajat al unui service auto.

Socrul său, în schimb, a plătit cu libertatea devotamentul faţă de sistem. Pe 2 februarie 1990 a fost condamnat la moarte în lotul CPEx. Sentinţa nu s-a materializat şi, după cinci ani de închisoare, a fost eliberat din Penitenciarul Jilava.

Întors acasă, Dincă a făcut faţă cu brio noii ordini. A devenit consilier la Computer Land, compania înfiinţată de Popoviciu împreună cu celălalt ginere al lui „Te-leagă“, Nicolae Badea, acţionar la Clubul Dinamo.

În perioada de detenţie a socrului său, actualul magnat a părăsit ţara şi a trecut Oceanul împreună cu soţia. Gabriel Popoviciu şi-a stabilit domiciliul în New Jersey, SUA. Cu toate acestea, făcea în permanenţă naveta cu avionul la Bucureşti.

Legătura acestuia cu „ţara tuturor posibilităţilor“ a fost foarte   strânsă, obţinând şi cetăţenie americană.

În ciuda numeroaselor scandaluri în care a fost pomenit, Popoviciu nu a ieşit din „silentio stampa“. Cea mai surprinzătoare apariţie în aceste tranzacţii o reprezintă mama sa, Ligia Popoviciu, care, ajunsă la o venerabilă vârstă (78 de ani), deţine importante procente în şapte societăţi.

Surse:

http://www.clubulcolectorilor.ro

http://www.evz.ro

http://lorylex.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: